ComunicareInspirație

Cum să înveți o limbă străină într-un mod ușor, plăcut și accesibil

foto: Tumblr

Odată cu globalizarea și cu prezența rețelelor de socializare în viața noastră, să vorbim o limbă de circulație internațională a devenit un lucru imperativ pentru fiecare dintre noi. Motivul pentru care mulți nu reușesc să progreseze cu studiul unei limbi străine este pentru că învață ca la școală, într-un mod arid, cu manuale, exerciții și așa mai departe. Aceasta este o modalitate învechită pentru era trepidantă în care trăim.

Cum poți schimba asta? Cum poți învăța o limbă străină într-un mod plăcut, ușor și accesibil? 

Schimbă perspectiva din care privești învățatul – Make it fun!

Dacă nu ești pasionat de limbi străine, te vei bloca la nivelul de conjugat verbe și învățat cuvinte pe de rost și vei ajunge să renunți la studiu. Dar a învăța o limbă străină poate fi amuzant, interesant, plăcut dacă știm cum să abordăm acest proces și dacă apelăm la metode bune. În primul rând, este o chestiune de perspectivă: trebuie să uităm de manuale și exerciții și să ne gândim la învățatul sau aprofundatul unei limbi străine ca la un hobby. Nu trebuie să aloci foarte mult timp pentru lecții, trebuie doar să știi cum să-ți îmbini activitățile zilnice cu învățatul.

De aceea, cel mai important lucru este să învățăm să integrăm „lecțiile” în viața noastră de zi cu zi, și astfel vom ajunge să nu le mai percepem ca fiind lecții, obligații, ci vom învăța natural și progresul va veni de la sine. Există pe piață cursuri de tipul Agile Learning, create special în acest sens. Sunt interactive, ușor de integrat în rutina zilnică, și pun accentul pe soluții de training personalizate și digitalizate care îți monitorizează zilnic progresul.

Cu astfel de cursuri ai la dispoziție o platformă unde găsești trucuri zilnice, articole, video-uri și lecții. De exemplu, te poți folosi de video-urile de pe platformă, ascultând o lecție în timp ce gătești, sau când ești în drum spre birou.

Cum spune proverbul binecunoscut, A little bit each day goes a long way.

Transformările, progresul, nu se întâmplă peste noapte, ci sunt rezultatul muncii continue și susținute. Pentru orice schimbare vrei să faci în viața ta, fie că este vorba de slăbit, învățat o limbă străină etc., ai nevoie de perseverență și de exercițiu susținut, zilnic.

Mulți oameni se blochează când învață o limbă străină din trei motive:

– învață în salturi, în calupuri mari: studiază mult o perioadă, apoi nu mai fac nimic. Asta se întâmplă pentru că se înhamă la prea mult din start. Secretul este să îți setezi task-uri zilnice, mici, pe care să le crești și completezi progresiv. Dacă începi cu prea mult, ajungi să te simți copleșit, să nu mai faci față volumului și să renunți. De aceea este bine să folosești metode moderne, care te ajută să „dozezi” volumul, astfel încât să faci progrese mici, dar susținute, care se cumulează în timp și dau rezultate excelente.

– privesc învățarea unei limbi străine ca fiind ceva anost, plictisitor, sau ca pe o povară. De aceea spuneam că poți schimba perspectiva asupra învățatului, astfel încât să devină ceva plăcut, utilizând video-uri sau citind articole.

– nu își creează obiceiuri: învățatul trebuie să devină un obicei zilnic, la fel ca spălatul pe dinți, dacă vrei să obții rezultate bune. Astfel, pas cu pas, vei ajunge la rezultatele dorite.

De aceea e nevoie să îți schimbi perspectiva și să apelezi la cursuri interactive, moderne, care te ajută să integrezi învățatul în rutina ta zilnică, astfel încât să faci progrese mici zi de zi, care, cumulate, duc la rezultate excelente.

Comentarii Facebook

You may also like

Comments are closed.

More in:Comunicare