Inspirație

O librărie din Timișoara premiată la Gala Radio România Cultural 2022

Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XXI-a, şi-a desemnat câştigătorii‚ luni, 18 aprilie 2022, la Teatrul Odeon. M-am bucurat să aflu că o librărie din Timișoara, pe care o vizitez de fiecare dată când merg acasă, “La Două bufnițe”, a fost recompensată cu Premiul special pentru literatură în cadrul galei.

La Două bufnițe Timișoara

Moment deosebit de aşteptat de lumea culturală, evenimentul s-a bucurat de prezenţa multor personalităţi ale lumii culturale şi artistice, a Ministrului Culturii, dl. Lucian Romașcanu, a Preşedintelui Director General al Radio România, dl. Răzvan Ioan Dincă, a jurnaliştilor și criticilor, dar şi a unui numeros public ce a umplut sala Teatrului Odeon. Un moment deosebit al serii a fost recitalul Nicu Alifantis& ZAN.

Nicu Alifantis Gala Radio Romania Cultural

Gala a revenit pe scena Teatrului Odeon după doi ani de absență. Astfel, au fost acordate și trei premii speciale și un premiu de excelență care recunosc reușite și evenimente extraordinare din perioada pandemiei:

Premiul de excelență al Galei Premiilor Radio România Cultural i-a revenit doctorului Cătălin Denciu și echipei secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra-Neamț.

“A fost o perioadă grea, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienții noștri și pentru familiile acestora. Eforturile noastre au fost marcate de succese, dar și de multe nereușite și tragedii, care și-au pus amprenta asupra vieții noastre, a tuturor. Sperăm ca lecțiile solidarității și umanității învățate în această perioadă să nu dispară niciodată. Mulțumim și suntem recunoscători organizatorilor acestei gale pentru premiul acordat și dorim tuturor Sărbători Pascale binecuvântate, cu liniște și sănătate alături de cei dragi!”( dr. Cătălin Denciu)

Premiul special pentru educație a fost acordat platformei de pregătire la matematică MateX.xyz.

Premiul special pentru știință a fost acordat acordat fondatorului Graphs.ro, Dragoș Vana.

Premiul special pentru literatură a fost decernat LibrărieiLa Două bufnițe”, din Timișoara.

Premiile acordate pentru anul 2021 sunt următoarele:

La categoria PROZĂAlina NELEGA, pentru cartea ”un nor în formă de cămilă”, Editura Polirom, 2021;

La categoria POEZIE: Simona POPESCU, pentru „Cartea plantelor și animalelor”;

La categoria TEATRU:  Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe

pentru spectacolul „Consimțământ” de Evan Placey, în regia lui Radu Afrim;

La categoria FILM: Otto Barbarul, regia Ruxandra Ghițescu;

La categoria ARTE VIZUALE :  Mircia Dumitrescu, pentru cele patru expoziţii personale de anvergură din 2021;

La categoria ȘTIINȚĂ: Prof.univ.Răzvan Cherecheș, Directorul Departamentului de Sănătate Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, pentru campania de promovare a măsurilor de sănătate publică anti-COVID din România;

La categoria MUZICĂ: Nicu Alifantis & Zan, pentru albumul ”Dimov • Leoneed is love”;

La categoria EDUCAȚIE:  Asociația Narada – pentru proiectele care aduc tehnologia secolului 21 mai aproape de educație.

Mă puteți urmări și pe Instagram, unde postez mini recenzii, citate și multe alte lucruri legate de lectură. Iar dacă ți-a plăcut acest articol, dă un share pe Facebook sau Instagram. 🙂

Comentarii Facebook

You may also like

Comments are closed.

More in:Inspirație