Uncategorized

Giveaway! Câștigă cartea Adio, zahăr! de Molly Carmel

Am citit o carte foarte interesantă și utilă, Adio, zahăr!, de Molly Carmel, editura Publisol și m-am gândit să organizez un giveaway pentru voi cu 3 exemplare din cartea aceasta. Concursul se desfășoară pe Instagram, găsiți detalii de participare aici.

***

Este zahărul cu adevărat o dependență? Cu toții avem perioade când ne confruntăm cu pofte copleșitoare de zahăr și, efectiv, consumăm orice conține zahăr pentru a ne potoli această poftă de dulce. Oamenii de știință au descoperit că zahărul creează dependență și stimulează aceleași centre de plăcere ale creierului precum cocaina sau heroina. Pentru a scăpa de această dependență, organismul are nevoie de un proces de detoxifiere.

Cercetătorii de la Princeton au făcut un studiu în care au hrănit șobolani cu apă cu zahăr și au descoperit că, atunci când șobolanii au fost privați de zahăr, dopamina chimică a creierului scade, iar ei au suferit de anxietate și tremurături. La fel ca și în cazul rozătoarelor, există persoane care, atunci când renunță definitiv la zahăr, se confruntă cu simptome clasice de sevraj: dureri de cap, anxietate, oboseală și vise scăldate în bazine de ciocolată!

În urma unui alt studiu efectuat în California pe un grup de 20 de persoane care au eliminat, timp de două săptămâni, toate zaharurile adăugate și îndulcitorii artificiali, rezultatele au fost de-a dreptul uimitoare. Toleranța lor pentru gustul dulce s-a schimbat complet. 95% dintre subiecți au raportat că alimentele și băuturile pe care le-au consumat ulterior aveau un gust „mai dulce”. Peste jumătate au raportat că poftele intense s-au diminuat după două sau trei zile, iar 87% nu au mai simțit efecte de sevraj după șase zile.

Un alt avantaj al detoxifierii, spun cercetătorii americani, este că îți vei reseta gustul. Nu numai că vei avea nevoie de mai puțin zahăr pentru a te simți mulțumit (cantitatea recomandată este de șase lingurițe pe zi pentru femei și nouă lingurițe pentru bărbați), dar vei aprecia mai mult aromele alimentelor.

O rezolvare a problemei zahărului ar fi cartea Adio, zahăr! de Molly Carmel. O poveste reală și extrem de sinceră, care te va ajuta să renunți complet la diete și să scapi de kilogramele în plus! Cartea Adio, zahăr! își propune să-i convingă pe cititori să rupă „prietenia” cu zahărul, prin intermediul a numeroase argumente științifice, dar și prin exemple de persoane care au reușit să facă acest lucru. Lucrarea este o mărturie personală a autoarei, dependentă mulți ani de zahăr, care oferă instrumente celor care doresc și trebuie să renunțe la zahăr, dar și la făină. Este povestea unei femei care ajunsese la 150 de kilograme și care, cu ajutorul unei echipe de specialiști, a reușit să scape de această dependență alimentară. Molly Carmel își propune cu această carte să îi ajute pe toți cei care duc, zi de zi, o luptă cu zahărul. Considerat cel mai mare dușman al stilului de viață sănătos, zahărul este omniprezent în viața noastră.

Povestea lui Molly este povestea a milioane de oameni care se luptă cu kilogramele în plus, ținând diverse diete găsite pe internet, luând o mulțime de pastile și bând ceaiuri miraculoase ce promit topirea unui număr mare de kilograme într-un timp foarte scurt și care, într-un final, ajung tot în punctul de unde au plecat. Secretul, din punctul ei de vedere, este tratarea dependenței de zahăr ca pe o relație toxică, abuzivă, din care vom ieși urmând un plan de 66 de zile. Cercetările arată că adoptarea unui nou comportament durează, în medie, 66 de zile pentru a deveni automat, adică un obicei. Deși numărul exact de zile poate diferi de la o persoană la alta, 66 pare a fi, după știință, numărul de aur.

În luna iunie, editura Publisol vine cu o ofertă de nerefuzat pentru cei care încă mai caută secretul unei diete de succes. Cartea Adio, zahăr! de Molly Carmel poate fi achiziționată de pe site-ul publisol.ro la prețul de 29,90 lei, redus de la 45 lei. În plus, poți opta și pentru pachetul de cărți compus din: Adio, zahăr! de Molly Carmel și Ecuația slăbirii de Șerban Damian la prețul de 69,90 lei (stoc limitat, 20 de pachete).  Oferta este valabilă doar pe site-editurii, https://publisol.ro.

Comentarii Facebook

You may also like

18 Comments

 1. … [Trackback]

  […] There you can find 69254 additional Info on that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More on on that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 4. … [Trackback]

  […] There you can find 80527 additional Info to that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 8. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 9. … [Trackback]

  […] Here you will find 70839 more Information on that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 10. … [Trackback]

  […] Here you can find 6583 additional Information on that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 11. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 12. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 13. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 14. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 15. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 16. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 17. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

 18. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: luisaene.ro/giveaway-castiga-cartea-adio-zahar-de-molly-carmel/ […]

Comments are closed.