Cărți

Georges Colleuil lansează cartea Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului la Salonul Internațional de carte Bookfest

Ce este tarotul? Ce sunt arcanele? Cine le-a inventat și cum au apărut ele în fiecare colț al lumii? Pe 4 iunie, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, Editura NICULESCU îți dă întâlnire cu Georges Colleuil, autorul cărții “Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului”, o carte care oferă o viziune diferită asupra acestora.

Se spune că cele 56 de arcane minore reprezintă un subiect misterios și mai puțin explorat. Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului vine cu o abordare nouă, reînscriindu-le în universul simbolic al Tarotului, unde ele au un loc privilegiat.

”Neglijându-le pe cele minore, pierdem aproape o treime din psihismul nostru. O treime din energiile noastre fundamentale, o treime din arhetipurile care ne animă, o treime din condiția umană. Tarot în mod minor este, așadar, o ocazie pentru toți iubitorii de tarot de a descoperi lumi care le sunt încă necunoscute. Originalitatea acestei lucrări este și aceea de evidenția faptul că arcanele majore sunt alcătuite din imagini care ne permit să ne identificăm și să ne proiectăm, în timp ce arcanele minore sunt elementele de bază care au permis elaborarea acestor imagini. Arcanele minore ale Tarotului, strămoșii jocurilor de cărți, conțin deci forțe simbolice și energetice neexplorate, extrem de puternice.” a spus George Colleuil.

”Simțim tot mai mult nevoia unor ancore în interiorul nostru, să percepem esențialul pentru a ne defini realitatea prin propriile simțuri. Cei trei ani de pandemie ne-au schimbat complet și au deschis porțile spre o continuă autocunoaștere și evoluție personală. Noi suntem constant preocupați să venim în întâmpinarea nevoii de informare a cititorilor, cu cărți de cea mai bună calitate, atent analizate din punct de vedere al conținutului și care să poarte semnătura unei autorități în domeniul abordat. Colaborarea cu Georges Colleuil ne onorează și este pentru noi o imensă satisfacție de a putea aduce în fața publicului din România un pionier în arhetipurile personale” ne-a împărtășit Andrei Niculescu, Director General al Editurii NICULESCU” – Andrei Niculescu, Editura Niculescu.

Cercetător, scriitor, filozof, pasionat de tot ceea ce ține de științele sufletului, Georges Colleuil ne invită să redescoperim un limbaj uitat și noi instrumente terapeutice.

De aproape 30 de ani, Georges Colleuil transmite pasiunea sa pentru lumea simbolurilor, pe care o studiază în special prin intermediul arhetipurilor din Tarot, mitologie, filozofie și chiar chimie, cu ajutorul tabelului lui Mendeleev. Cariera sa personală și profesională l-a condus, de asemenea, la explorarea unor domenii atât de variate precum lingvistica, psihanaliza, poezia, lumea viselor, heraldica etc.

Creator original și inspirat, el predă propriile sale metode prin cursuri și conferințe: Mitograma, Onomasofia, Filoterapia, Incinta și mai ales Referentialul Arhetipurilor Personale, o metodă de autocunoaștere care permite arhetipurilor să prindă viață în experiența fiecărei persoane.

De la crearea sa în anii ’80, acest instrument a cunoscut o mare dezvoltare în Franța și în străinătate (Italia, Canada, Columbia, Brazilia, Spania, Elveția, România, Portugalia, Mauritius, Marea Britanie etc.).

De asemenea, la lansare va lua parte și Monica Măgureanu, practician și formator în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale, fondatoare a ReImagine, o platformă dedicată celor care vor să se reinventeze, să redescopere pe sine într-o călătorie a cuvintelor.

” Lansarea cărții lui Georges în limba română îmi aduce o mare bucurie mai ales că acest lucru face posibil accesul celor interesați de simboluri și autocunoaștere la un univers bogat în potențialitatea de a oferi un cadru pentru lucrul cu sine cu atât mai mult cu cât despre arcanele minore avem foarte puține publicații în limba română și, după părerea mea, nici una atât de cuprinzătoare.” a spus Monica Măgureanu.

***

Despre Editura NICULESCU

Editura NICULESCU este una dintre cele mai vechi și respectabile din România. Înfiinţată în anul 1993, prin eforturile prof. univ. dr. ing. Cristian Niculescu, editura a trecut printr-o serie de transformări, odată cu evoluția pieței de carte. În prezent în oferta editurii veți găsi o vastă colecție de carte informativă pentru copii, adolescenți, tineri, adulți și seniori, care are în centru dezvoltarea și evoluția umană.

Misiunea noastră este de a veni în întâmpinarea nevoilor cititorilor prin aducerea pe piață a celor mai căutate titluri, sub semnătura autorilor de marcă pe domeniul de interes. Suntem consecvenți în munca editorială, pasionați de conținutul relevant și creativi în activitatea grafică.

Domeniile editoriale includ carte pentru copii, ghiduri, auxiliare și memoratoare pentru pregătirea școlară individuală suplimentară, informare și evoluție personală, beletristică și nu în ultimul rând limbi străine (cursuri pentru începători şi avansaţi, ghiduri de conversaţie, gramatici, cursuri intensive, cursuri pentru copii şi adulţi).

Editura NICULESCU, distribuitor autorizat Oxford University Press, a inaugurat unicul Centru de testare Oxford din România, în parteneriat cu Oxford Test of English.

***

Mă puteți urmări și pe Instagram, unde postez mini recenzii, citate și multe alte lucruri legate de lectură. Iar dacă ți-a plăcut acest articol, dă un share pe Facebook sau Instagram. 🙂

Comentarii Facebook

You may also like

Comments are closed.

More in:Cărți