Cărți

Top Gaudeamus 2024: Crime Scene Press, Nemira, Trei

Târgul de carte Gaudeamus 2024 a fost o adevărată sărbătoare a literaturii, adunând laolaltă autori, editori, critici și, bineînțeles, cititori pasionați. Totodată, pentru vizitatori a reprezentat o oază de liniște și normalitate în mijlocul evenimentelor tumultoase pe care le-am trăit cu toții în ultima vreme. Printre editurile care au reușit să își pună amprenta asupra evenimentului s-au numărat Crime Scene Press, Nemira și Trei. Iată topul celor mai vândute cărți publicate de aceste edituri.

Topul celor mai populare cărți Crime Scene Press la Târgul de carte Gaudeamus 2024

Standul Crime Scene Press a fost un adevărat magnet pentru fanii literaturii de suspans. Standul editurii a fost unul dintre cele mai vizitate, dovadă fiind cozile lungi de cititori dornici să își completeze colecțiile cu cele mai noi apariții sau să descopere autori consacrați din domeniu.

Literatura polițistă exercită o atracție aparte asupra cititorilor români, reușind să captiveze prin intrigile bine construite, personajele complexe și misterele care cer să fie deslușite. În acest an, Crime Scene Press a venit cu o ofertă diversificată, incluzând atât autori români, cât și internaționali, fiecare dintre ei oferind perspective unice asupra genului. De la povești gotice care explorează psihologia umană, la thrillere contemporane și romane de aventură cu accente istorice, editura a acoperit o gamă largă de preferințe și a reușit să răspundă așteptărilor unui public extrem de variat.

În acest context, unele titluri s-au remarcat prin popularitatea lor, devenind adevărate hituri de vânzări. Fie că vorbim despre povești care te țin cu sufletul la gură până la ultima pagină, fie despre romane care explorează teme mai profunde, Crime Scene Press a reușit să demonstreze că literatura polițistă poate fi atât captivantă, cât și profundă. Vă prezentăm topul celor mai bine vândute cărți ale editurii la Gaudeamus 2024 – un ghid pentru toți cei care caută următoarea lectură care să le ofere o doză generoasă de adrenalină și mister.

Noi rezolvăm crime – Richard Osman (trad. George Arion Jr.), romanul care deschide noua serie semnată de autorul britanic de bestsellere, cunoscut pentru seria care a făcut furori pe tot globul – Clubul Crimelor de Joi. Romanul ne poartă într-o cursă nebunească în jurul lumii, înțesată de umor și momente emoționante.

Bărbați răi – Julie Mae Cohen (trad. Oana Zaharia) – Un thriller feminist plin de umor negru și care pune o întrebare incitantă: poate o criminală în serie să-și găsească alesul inimii?

Ultimul drum – David Baldacci (seria Amos Decker #2) (trad. Oana Stănescu)
Al doilea volum al seriei bestseller Amos Decker. Decker investighează un caz bizar de asemănător cu al său.

Ultima crimă de la sfârșitul lumii – Stuart Turton (trad. Mihnea Arion) #1 bestseller Sunday Times. Rezolvă crima ca să salvezi ce a mai rămas din lume. Ai 107 ore la dispoziție. Un roman postapocaliptic, la granița dintre thriller și SF.

Afacerea Chateaubriand, Fred Vargas (trad. Simona Brînzaru). O anchetă complexă, plină de umor fin și suspans, debordând de personaje pitorești absolut memorabile. Iar totul orbitează în jurul unui descendent al contelui de Chateaubriand, leit strămoșul său, mândria micii localități, dar și posesorul multor taine.

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri (trad. George Arion Jr.) – Un thriller care te ține cu sufletul la gură, care nu face decât să accelereze de la o pagină la alta și care nu se sfiește să coboare în mintea întunecată a criminalilor în serie.

Cartea Cazurilor Nerezolate – Simone St. James (trad. Irina Gache). Un thriller paranormal care îți îngheață sângele în vene. Autoarea de bestseller New York Times ține suspansul la cote înalte.

Misterele templului, Dănuț Ungureanu și Marian Truță, al doilea volum al seriei Gladius. Noul volum vine cu întâmplări senzaționale care se adaugă celor ce alcătuiesc viața fostului soldat Marcus Caeso Tullius, în lumea romană a primului veac după Hristos. Războinicul de odinioară e prins în capcanele unei intrigi care amenință încă o dată liniștea Imperiului. Lectura ne prezintă o istorie fascinantă, presărată din belșug cu surprize și mistere. Istorie plină de suspans, în pitorescul unei lumi de mult apuse.

Stăpânul Muntelui – Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu). Primul volum din noua serie Leo Asker, un noir scandinav superb, tradus în peste 20 de țări, acest page-turner extraordinar îi va ține pe cititori treji până târziu în noapte.

Vizita tinerei doamne – George Arion. Al nouălea roman cu popularul și simpaticul protagonist Andrei Mladin, de la cel mai iubit autor român de suspans.

TOP 10 ficțiune și non-ficțiune la Gaudeamus 2024 la Grupul Editorial Trei

O nouă ediție a Târgului de Carte Gaudeamus a ajuns la final. Au fost 5 zile intense în care ne-am bucurat de reîntâlnirea cu renumitul istoric Simon Sebag-Montefiore și capodopera sa Lumea. O istorie de familie, am lansat noile romane semnate de Marin Mălaicu Hondrari (Clandestin) și Bogdan-Alexandru Stănescu (Soarele negru) și am prezentat alături de traducători, scriitori și promoteri culturali noutățile din imprintul Anansi. World Fiction și colecția Fiction Connection.

Cititorii Editurilor Trei și Pandora M au ales din bogata oferta editorială atât cărțile autorilor români cât și cele premiate, volume istorice bine documentate, thrillere, cele mai noi apariții din domeniul psihologiei și titluri dedicate stilului de viață.

Astfel, în topul 10 al celor mai vândute titluri de ficțiune se află următoarele: 

Soarele negru, Bogdan-Alexandru Stănescu

Dostoievski îndrăgostit. O biografie intimă, Alex Christofi

Mereu cu gândul la ea, Jean‑Baptiste Andrea

Petrecerea de Crăciun a lui Pettson, Sven Nordqvist

Spiritul slujitor, Leigh Bardugo

Ora albastră, Paula Hawkins

Răgazul unui zeu bătrân, Sebastian Barry

Clandestin, Marin Mălaicu-Hondrari

Destul de frig să vină zăpada, Jessica Au

A treia lumină, Claire Keegan

 În topul 10 al celor mai vândute titluri de nonficțiune se află: 

Lumea. O istorie de familie, Simon Sebag Montefiore

Creanga de aur. Un studiu despre magie și religie, James George Frazer

Totul e în regulă în mine și în lume, Petronela Rotar

Simboluri arhetipale în basme. Călătoria eroului – Opere Complete 2, Marie-Louise von Franz

Cei doisprezece Cezari: imagini ale puterii din Antichitate până în Epoca Modernă, Mary Beard

Cântecul celulei. O explorare a medicinei și a ființei umane reînnoite, Siddhartha Mukherjee

Perspective clinice kleiniene, R.D. Hinshelwood

Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929), Wolfram Eilenberger

Perșii. Epoca Marilor Regi, Lloyd Llewellyn-Jones

Outlive. Știința și arta longevității, Peter AttiaBill Gifford

Cele mai căutate titluri Nemira, Nemi și Nezumi la Gaudeamus 2024

„Dune. Comunitatea surorilor”, de Brian Herbert și Kevin J. Anderson,

„De aici spre marele necunoscut”, de Lisa Marie Presley și Riley Keough, și „O iarnă la New York”, de Josie Silver – printre titlurile preferate de cititorii noștri

Editura Nemira, una dintre cele mai longevive și curajoase edituri independente din România, a fost prezentă și la ediția de anul acesta a Târgului de Carte Gaudeamus cu două standuri, Nemira și Nemi, unde cititorii au putut găsi peste 40 de noutăți editoriale și o selecție de peste 500 de titluri din imprinturile și colecțiile deja cunoscute – ficțiune, non-ficțiune, literatură română contemporană, biografii, cărți ilustrate, manga.

În topul preferințelor cititorilor noștri se regăsesc cărțile de ficțiune străină din imprintul Armada și din colecția Nemira Fiction, dar și volumele din zona de memorii și biografie ale imprintului Orion și scrierile autorilor români contemporani din imprintul n’autor.

Pe primul loc, în topul vânzărilor, s-a situat „Dune. Comunitatea surorilor”, seria Școlile Dunei, cartea I, de Brian Herbert și Kevin J. Anderson – sursa de inspirație a serialului HBO Original difuzat de MAX, „Dune Prophecy”. Pe poziția următoare se situează un titlu cum nu se poate mai potrivit pentru această perioadă: „O iarnă la New York”, de Josie Silver, o lectură ideală de vacanță, plină de sensibilitate, captivantă și înduioșătoare.

Interesul pentru zona de memorii și biografie este în creștere și în rândurile cititorilor români. O demonstrează și faptul că două dintre bestsellerele internaționale, „Sonny Boy”, de Al Pacino, și „De aici spre marele necunoscut”, de Lisa Marie Presley și Riley Keough, se numără printre cele mai vândute cărți din imprintul Orion al editurii Nemira.

De asemenea, printre cele mai căutate cărți semnate de autori români se numără „Sindromul picioarelor neliniștite”, de Ioana Unk, „De ce am devenit feministă”, antologie coordonată de Ionela Băluță și Emanuela Ignățoiu-Sora, „Ultima carte”, de Marian Coman, „Punk requiem”, de Goran Mrakić, „O geometrie a tandreței”, de Liviu Ornea, „Turbo”, de Andrei Crăciun.

În ceea ce-i privește pe micuții cititori, cea mai vândută carte din imprintul Nemi a fost „Săniuța roșie”, de Erin Guendelsberger, cu ilustrații de Elizaveta Tretyakova, urmată de „Dar Motan Dăruiește”, de Cristina Andone, cu ilustrații de Emi Balint, și de o nouă aventură a Tinei – „Tina și Primele ei patine”, de Marilyn Singer, cu ilustrații de Alexandra Boiger.

Adolescenții, iubitori ai titlurilor NEZUMI, imprintul de manga în limba română, și-au îndreptat atenția către ultimul volum al seriei „Atelierul Vrăjitoarelor”, de Kamome Shirahama, și către noutatea editorială „Fata de Dincolo”, de Nagabe.

Top 10 Nemira

  1. Comunitatea surorilor, seria Școlile Dunei, cartea I – Brian Herbert și Kevin J. Anderson
  2. O iarnă la New York – Josie Silver
  3. Sonny Boy – Al Pacino
  4. Societatea pentru protecția Kaiju – John Scalzi
  5. De aici spre marele necunoscut – Lisa Marie Presley, Riley Keough
  6. O roză singură – Muriel Barbery
  7. Societatea ultrasecretă a vrăjitoarelor neobișnuite – Sangu Mandanna
  8. Urzică și oase – T. Kingfisher
  9. O viață imposibilă – Matt Haig
  10. Sindromul picioarelor neliniștite – Ioana Unk

Top 5 Nemi

  1. Săniuța roșie – Erin Guendelsberger, Elizaveta Tretyakova
  2. Dar Motan Dăruiește – Cristina Andone, Emi Balint
  3. Un băiat numit Crăciun – Matt Haig
  4. Tina și primele ei patine – Marilyn Singer, Alexandra Boiger
  5. Spiridușa adevărului – Matt Haig

Top 5 Nezumi

  1. Atelierul Vrăjitoarelor, 3 – Kamome Shirahama
  2. Atacul Titanilor, vol. 7-8 – Hajime Isayama
  3. Fata de Dincolo, 1Nagabe
  4. Minciuna ta din aprilie, 3 Naoshi Arakawa
  5. Justițiarii din Tokio, 5-6Ken Wakui

Cititorii care au vizitat standurile editurii în cele cinci zile ale târgului au arătat un interes crescut pentru pachetele și mistery box-urile de sărbătoare, dar și pentru titlurile must read ale acestei ediții, multe dintre acestea ale autorilor cunoscuți și îndrăgiți.

Vizitatorii care caută #PlăcereaLecturii, indiferent de gusturi, afinități și preocupări, au putut alege, la standurile editurii noastre, dintr-o diversitate de titluri: SF, fantasy, thriller, memorii, istorie, literatură română contemporană, romance, manga și, desigur, literatură pentru copii.

***

Mă puteți urmări și pe Instagram, unde postez mini recenzii, citate și multe alte lucruri legate de lectură, filme și seriale. Iar dacă ți-a plăcut acest articol, dă un share pe Facebook sau Instagram. 🙂

Comentarii Facebook

You may also like

Comments are closed.

More in:Cărți